dilluns, 29 de desembre del 2014

Les pintures mitològiques d’Àngel Martínez a la Sala Portal del Pardo

Fins a l'11 de gener es podrà visitar l'exposició "Mitologies", del pintor Àngel Martínez, a la Sala del Portal del PardoPer a aquesta mostra, Martínez ha reunit un conjunt de pintures i dibuixos recents, i d’altres realitzats fa algun temps, al voltant del tema dels mites.
Aquests personatges, principalment de la mitologia grega, com sirenes, centaures, nimfes, amazones..., i alguns de concrets, com Afrodita, Ícar o Dafne, i també de la religió cristiana, com Adam, Eva, sant Sebastià, etc., són representacions figuratives que exemplifiquen conceptes, valors, lliçons i metàfores de la vida. Tots tenen una extensa tradició en la imatgeria al llarg de la història de l’art. Per a Àngel Martínez, els mites han estat una excusa per tractar el tema del cos humà, que en alguns casos ha sofert la metamorfosi en altres éssers per tal d’explicar-se plenament, quant a físic i com a vehicle d’idees i expressions d’aquestes cultures.

Àngel Martínez va començar a pintar als tretze anys amb el pintor Joan Torras Viver, al que deu bona part dels seus coneixements de pintura, a més d’un inesborrable record dels deu anys que va estar amb ell.

Del 1984 al 1989 va estudiar Pintura a la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, on va tenir excel·lents professors, com Manuel Ruiz Ortega, Glòria Muñoz o Teresa Llàcer, entre d’altres. Des del 1994 imparteix la docència de Dibuix i Projectes al Cicle d’Il·lustració a l’Escola Superior de Disseny i d’Art Llotja de Barcelona. Actualment col·labora amb diverses entitats com ara el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts de Catalunya; Segle Nou, grup d’Estudis i Protecció del Patrimoni Cultural; Art Solidari, Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu, o l’Institut Botànic de Barcelona.

L’exposició “Mitologies” es podrà visitar de dimarts a divendres de 17 h a 20 h, els dissabtes d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h i els diumenges d’11 h a 14 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada