dijous, 11 de desembre del 2014

Concert familiar de clarinets a l'Auditori Pau Casals

12-09 UCR clarinetaium dossier catala familiars baixa 250El diumenge 14 de desembre, a les 12 h, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc un concert familiar de clarinets que tancarà el Cicle de Tardor i que té com a títol “Clarinetàrium”.

“Clarinetàrium” és un espectacle en format de concert, a càrrec de l’Ensemble Una Cosa Rara, que combina l’aproximació històrica al clarinet amb una aproximació de caràcter científic. Proposa un recorregut per la història de la música veient i escoltant com l’evolució de l’instrument va lligada a l’evolució de la música. A més, per entendre el funcionament del clarinet i les seves característiques principals (i per extensió el de tots els instruments de vent) es realitzaran alguns experiments que ajudaran a fer-se’n una idea adequada. “Clarinetàrium” és, per tant, un espectacle-concert dinàmic que combina música, petits experiments i història, que fan passar una bona estona a l’hora de descobrir el passat i el present del clarinet.

La fascinació i l’interès per l’univers del clarinet porten tres doctors de procedències diverses a fundar el Laboratori Una Cosa Rara, un espai per experimentar i descobrir la història del clarinet i tots els seus protagonistes, per tocar músiques de tots els temps i per descobrir els secrets de l’instrument. Des del 2007 els doctors d’aquest laboratori han presentat els seus estudis sobre el clarinet arreu de l’Estat, així com a França, Bèlgica o Holanda. Han estat seleccionats en dues edicions del programa Spotlight on young musicians (Festival de Saintes 2008 i 2011) i també per tocar a l’ANTIQVA 2010 (Fundació “la Caixa”), al Fabulous Fringe 2011 d’Utrech i al Fringe del MAFestival de Bruges 2011. En el camp educatiu, han participat en espectacles infantils i familiars com D’Òpera i Els músics de Bremen (Gran Teatre del Liceu) o El col·leccionista de paisatges i Quadrinet (Fundació “la Caixa”). Fan classe a l’Escola de Música de Berga, a l’Escola de Música Josep Aymerich de la Garriga, al Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers i al Conservatori de Manresa.
El Laboratori Una Cosa Rara està format pels doctors Oriol Garcia, del Departament de Recerca històrica; Naüm Monterde, del Departament científic, i Joan Plaja, del Departament divulgatiu.

Per tant, les famílies que s’apropin el proper diumenge a l’Auditori Pau Casals podran gaudir d’un espectacle musical que amb una dotzena de clarinets diferents i unes quantes anècdotes explica els més de 400 anys d’història de l’instrument, juntament amb tubs de plàstic, tisores, un trepant, canyes i tota mena d’estris que ajuden a descobrir com és i com funciona un clarinet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada