dimecres, 22 d’abril del 2020

#LaCapitalaCasa. La cultura com a instrument de benestar i inclusió social

La cultura accessible no és caritat, sinó dignitat. És emoció, creativitat i salut. És transformadora. La cultura ha de ser un fet quotidià per a tothom.

Apropa Cultura neix l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura.

Plataforma Apropa Cultura. Any 2019
El setembre del 2016, el Vendrell es va adherir a Apropa Cultura, una porta a la inclusió que treballa per fer possible l’accessibilitat als principals equipaments culturals; que fomenta l’accés de les persones que més ho necessiten a la cultura i a l’oci inclusiu, i que defensa una comunitat inclusiva capaç de crear condicions adequades a les necessitats de totes les persones.


Apropa Cultura és un programa que mica en mica es va consolidant al municipi. A més, les entitats poden accedir a la programació cultural dels equipaments de tot Catalunya que estiguin adherits al programa.

Les reserves per als espectacles per a les entitats socials es fan a través del web d'Apropa (https://www.apropacultura.cat/) i ja són fins a vuit entitats socials del Vendrell adherides al programa més el departament d’educació, serveis socials i la residència La Muntanyeta de l’Ajuntament del Vendrell.

La voluntat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell és continuar treballant per apropar la cultura i l’oci a tothom, sense cap tipus de barreres. 
 
Trobada Apropa Cultura 2019
En Joan Anton presenta la seva experiència, a través del grup de treball
de la Fundació Santa Teresa

L’equip Apropa Cultura de la Regidoria de Cultura cada any presenta la programació d’arts escèniques a les entitats i fan una trobada per valorar les característiques dels espectacles, d’aquesta manera els grups escullen on participaran en funció de les seves necessitats específiques.
També participa a les trobades anuals de la plataforma i de la Setmana Apropa Cultura, cada any dedicada a un col·lectiu.

Campanya Som Apropa amb
artistes que han actuat al Vendrell
A nivell de dades, és molt satisfactori poder dir que hem omplert 614 butaques a llarg de la programció estable d’arts escèniques, des d’ocutbre de 2016, tant del TÀG, l’Auditori Pau Casals com de l’Auditori del Tívoli. 

Aquesta xifra es tradueix en somriures, il·lusions i inclusió perquè el Vendrell #SomApropa.

Seguirem creixent, esperem retrobar-nos ben aviat al pati de butaques!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada