dijous, 3 de desembre del 2015

Presentació del Voluntariat per la llengua al Vendrell






El dia 9 de desembre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell, es farà la presentació del programa del Voluntariat per la llengua. Hi assistiran la directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, el dinamitzador del Voluntariat per la llengua, el regidor d’Educació i la regidora de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell. També hi haurà totes les parelles que participen al programa del Voluntariat al municipi.
És un acte adreçat a tothom, ja que es pretén obrir el programa del Voluntariat per la Llengua al poble del Vendrell i ampliar el nombre de participants, tant de voluntaris com d’aprenents.

Què és Voluntariat per la llengua?
Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús social del català que neix al CPNL l'any 2002, al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, amb l'impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL.

Quin objectiu té?
L’objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.  A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

Qui pot ser voluntari?
Totes les persones majors d'edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

Qui pot ser aprenent?
Totes les persones majors d'edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.


http://www.cpnl.cat/xarxa/cnltarragona/voluntaris/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada