dimarts, 17 de febrer del 2015

Parlem d'art amb Francesc Fontbona

S’inicia la quarta temporada del Parlem d’Art


El dimecres 18 de febrer a les 6 de la tarda, el Dr.  Francesc Fontbona, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, serà l’encarregat d’inaugurar la nova temporada del Parlem d’Art, amb la conferència “L’impressionisme i Catalunya”, a la seu de la Fundació Apel·les Fenosa. 

Francesc Fontbona
Francesc Fontbona té un llarg currículum: és doctor en Filosofia i Lletres, secció Història Moderna, per la Universitat de Barcelona (1987) (llicenciat el 1970); acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, de Barcelona (1989) (electe el 1987); membre de la Junta de Govern (1995-2003); membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans (1992); associat honorari de The Hispanic Society of America, de Nova York (1993); acadèmic corresponent de la Real Academia de Bellas Artes de San Telmo, de Màlaga (1990), i director de la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya, de Barcelona (1995-2013), entre moltes altres coses.

Així mateix, en el seu web (http://francescfontbona.cat/texte.html), s'hi recullen les referències bibliogràfiques de tota una llarga sèrie de treballs d'història de l'art publicats durant més de trenta anys.

Les sessions que ara s’inicien, i que finalitzaran el 10 de juny, ens permetran gaudir d’uns moments especials per parlar d’art amb els millors especialistes del tema. Tots aquests moments seran possibles gràcies a la col·laboració dels conferenciants, que ens presentaran els temes amb rigor, però al mateix temps ens els faran entenedors i amens.

Les sessions del Parlem d’Art han estat organitzades conjuntament pel Patronat Municipal de Serveis Culturals, la Universitat de Barcelona, la Fundació Apel·les Fenosa, la Comissió del Patrimoni Cultural de l’Institut d’Estudis Penedesencs, el Museu Deu i la Sala Portal del Pardo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada