dimarts, 10 de febrer del 2015

Finalització de l'exposició "Neandertals a Catalunya"




El passat diumenge 25 de gener, va finalitzar l’exposició “Neandertals a Catalunya”, que havia estat inaugurada el 28 de novembre de 2014 en el marc de les activitats realitzades pel Museu Arqueològic del Vendrell durant la 19a Setmana de la Ciència. 



L’exposició va tenir lloc al Museu Deu i constava d’una sèrie de panells explicatius sobre la troballa de les primeres restes humanes de neandertals a Catalunya; on vivien; què menjaven; com feien servir la camamilla per a ús alimentari o medicinal; quines creences tenien; en quin entorn van viure, compartit amb mamuts i rinoceronts llanuts, i, finalment, si van desaparèixer de cop o si van ser absorbits culturalment per uns homínids nouvinguts a la zona, els Homo sapiens. 

En la mateixa sala es podia gaudir d’una breu filmació sobre el descobriment d’aquests homínids, d’una sèrie de reproduccions d’eines i d’un crani. Cal dir també que, paral·lelament a l’exposició, es va organitzar un cicle de visites adreçades al públic en general i de tallers didàctics per als escolars, que van donar com a resultat un total de 556 visites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada