dijous, 22 d’octubre del 2020

La sala d’exposicions Portal del Pardo acollirà el nou Espai de Difusió Cultural


 

La sala d’exposicions Portal del Pardo, espai patrimonial, cultural i reconegut de la vila, fa un pas més en el seu àmbit d’actuació i a partir del 30 d’octubre, coincidint amb l’obertura de l’exposició Terra baixa del Grup Art Polièdric, serà la seu de l’Espai de Difusió Cultural.

La voluntat és que aquest punt esdevingui el lloc de trobada i punt d’informació de tota l’activitat cultural de la vila des de totes les seves vessants, una cruïlla on poder acollir tota la informació relativa a la vida cultural del municipi.

L’espai romandrà obert de dimarts a dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.

 Nova activitat cultural gratuïta basada en la musicoteràpia

Precisament, una de les noves activitats culturals que es dinamitzaran des de l’Espai de Difusió Cultural, coordinat des de la Regidoria de Cultura, serà el programa “REDOBLA-MENT – Música per a tu, salut per a tots”

El programa s’adreça a les famílies en general i a totes les persones interessades. L’emergència sanitària mundial protagonitzada per la Covid-19 ha fet evident la necessitat de la protecció, de l’autoestima i de sentir-se acompanyat. Sota el lema “cuidar-se a si mateix afavoreix la cura del altres” des de la Regidoria de Cultura es presenta REDOBLA-MENT, que uneix aquesta necessitat amb la Cultura, en concret, a través de la musicoteràpia. Aquesta disciplina terapèutica es basa en l’efecte afavoridor de la música sobre les àrees de salut de les persones. En aquest context, es pretén crear canvis positius a través de tècniques actives com la improvisació amb instruments de percussió i percussió reciclada, moviment (estiraments-ball) i cant. Les sessions es realitzen a través de jocs rítmics facilitats per Alex Carasol, psicòleg, musicoterapeuta i facilitador de cercles de percussió en l’àmbit educacional i comunitari.

Com i quan seran les sessions?
Les sessions es reben al domicili o espai adient per aquesta experiència, la “sala de connexió” ha de ser un espai tranquil per al bon desenvolupament.
Cada sessió serà per 15 connexions, permetent diverses persones en cada una d’elles.
La durada de les sessions és de 45 minuts.
Les sessions seran el 29 octubre i el 5, 12, 19 i 26 de novembre, a les 17.30 h.

Les inscripcions
L’activitat és ratuïta però cal inscripció prèvia.
Cal fer la inscripció al c/e espaicultural@elvendrell.net o al tel. 977182135. Cal indicar el nom complet i correu electrònic on es voldrà rebre la confirmació i les indicacions de connexió a les sessions.

Quin són els requisits tècnics per a participar-hi?

- Dispositiu amb càmera i micròfon: ordinador portàtil, tauleta, telèfon intel•ligent…
- Auriculars, en cas de ser una sola persona connectada des del domicili
- Tenir accés a l’aplicació Zoom, plataforma mitjançant la qual es realitzaran les sessions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada