dimarts, 31 de març del 2020

#LaCapitalaCasa. El Museu Deu

El Museu Deu, situat a la plaça Nova del Vendrell, acull la donació del Sr. Antoni Deu Font, qui fou notari de la vila del Vendrell des de l’any 1970 fins al moment de la seva jubilació, l’any 1988. El Sr. Deu va col·leccionar gairebé 3000 obres d’art que va donar a l’Ajuntament del Vendrell amb la condició que s’exposessin en un museu. 

Al Museu Deu es mostra tot un conjunt d’obres d’art molt diverses i variades: pintura, escultura, orfebreria, plats petitoris, vidre modernista...., però segur que allò que us cridarà més l’atenció és l’espectacular “Sala de les catifes”, on caminareu per damunt d’un terra de vidre mentre podeu contemplar la col·lecció de catifes orientals i la de bacines situades sota els vostres peus. A les parets d’aquest espai es situa la important col·lecció de talles religioses.

Sabíeu que...?
De les gairebé 3.000 obres que va donar el Sr. Deu només s’exposen de forma permanent una tercera part. No hi caben! I això que el museu no és petit… (les anem mostrant a la sala d’exposicions temporals).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada