dijous, 24 de novembre del 2016

Els ciutadans del Vendrell decidiran, per votació popular, '7 tresors' del patrimoni cultural del municipi

L’Ajuntament del Vendrell i l’organització Capital de la Cultura Catalana han presentat aquest dimecres 23 de novembre a la Casa Nadiua de Pau Casals la campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell”. Una iniciativa que va en paral·lel a la voluntat del Vendrell de presentar candidatura per esdevenir Capital de la Cultura Catalana l’any 2020, una designació organitzada per la mateixa institució.

L’objectiu d'aquesta campanya és promoure i divulgar el patrimoni cultural del Vendrell d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. A més, pretén establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial del Vendrell, alhora que es promou la participació ciutadana.

La campanya s’articularà en tres fases: una primera, en la qual els ciutadans poden presentar propostes de candidatura, des del 23 de novembre i fins al 10 de desembre. Ho podran fer enviant la seva proposta per correu electrònic a info@ccc.cat o bé dipositant una butlleta en unes urnes que estaran ubicades durant aquests dies a l’Ajuntament del Vendrell, el Centre cívic L'Estació i l'Oficina de Turisme.

Les propostes d'elements patrimonials que es poden presentar poden ser tant de patrimoni cultural material com immaterial, natural, gastronòmic i esportiu. No està contemplada la candidatura de persones a títol individual.

En la segona fase de la campanya, del 12 de desembre al 28 de desembre, es sotmetran a votació ciutadana les candidatures presentades i acceptades. Aquest procés de votació es podrà fer també per via telemàtica, omplint un formulari de votació disponible al web www.ccc.cat, o bé, presencialment, a l’Ajuntament del Vendrell, el Centre cívic L'Estació i l'Oficina de Turisme.

En la tercera fase, a partir de la segona quinzena de gener del 2017, es durà a terme un acte per a lliurar un reconeixement a cadascun dels representants dels 7 tresors escollits. I també s’iniciaran diferents accions de promoció dels elements elegits com a “7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell”, tant en l’àmbit nacional com internacional. Principalment, s’elaboraran newsletters en diferents versions lingüístiques, que s’enviaran a 600.000 persones de 73 països diferents, que són les que han participat activament en alguna de les 27 campanyes anteriors que l’organització Capital de la Cultura Catalana han realitzat arreu del món. També s’elaboraran peces periodístiques dels 7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell per a publicar en els mitjans de comunicació.

En paraules de la regidora de Cultura, Eva M. Serramià, “tota aquesta campanya s’inscriu en la línia que ja duu a terme l’Ajuntament del Vendrell de seguir fent de la cultura, l’actiu més important del Vendrell, un element de projecció del municipi, de desenvolupament econòmic, i sobretot, d’integració i cohesió social”.

De la seva banda, el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha destacat la importància que siguin “els mateixos ciutadans del Vendrell els que decideixin què és el més icònic del seu patrimoni cultural i aquells que els serviran per presentar-se al món”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada