dijous, 12 de maig del 2016

Aquest proper cap de setmana engega el Cicle + Músiques del 2016 amb un doble concert: el divendres 13 de maig, a les 21h, a l’Església del Vendrell, i el diumenge 15 de maig, a les 12h, del migdia a l’Auditori Pau Casals.



El primer dels concerts, el de divendres 13 de maig, a les 21h,  a l’Església del Vendrell, anirà a càrrec del Duo Tubox. Aquest duet format per Ruben Diez (orgue) i Antonio Casanovas (saxos) ens proposa una música ben diversa, però tota ella es basa en la màxima llatina que dóna nom al concert: “Nova et vetera”, és a dir, el nou i el vell. El repertori inclou obres a l’entorn de l’orgue ibèric dels segles XVI i XVII, música del gran Barroc alemany i italià i també música del segle XX, però sempre sota la nova mirada del segle XXI, amb el saxo com a protagonista.

Els autors espanyols del programa són Antonio de Cabezón (mestre de l’escola castellana) i Joan Baptista Cabanilles (mestre de l’escola valenciana), ambdós compositors més destacats de la península ibèrica. Els grans compositors del Barroc representats al programa són Johann Sebastian Bach i Francesco Geminiani. El cant gregorià és font d’inspiració de dues de les obres del programa escrites originalment per a saxo i orgue, que relliguen altre cop el fet d’allò antic amb allò nou. Es tracta de les peces de Guy de Lioncourt —que sempre va compondre obres de caire religiós— i la de Giorgio Paris, que comença amb un extens solo de saxo soprano.

I, finalment, les dues obres més recents: la més popular i versionada de les Bachianes Brasileires d’Heitor Villa-Lobos (originalment escrita per a soprano i orquestra de violoncels) i la Fantasia del canadenc Denis Bédard.

El segon concert serà el diumenge 15 de maig, a les 12 del migdia, a l’Auditori Pau Casals, amb The Concordia Band, del Concordia College de Minnesota.

The Concordia Band comença el 1899 como una petita agrupació d’entusiastes de la música que desitjaven fer música plegats. Més d’un segle després, s’ha convertit en un sofisticada organització reconeguda internacionalment per la seva excel·lència artística.

En concordança amb la seva condició pionera, la banda va ser la primera organització de la universitat a fer una gira, tant de manera local com a l'estranger. La seva primera gira internacional va ser a Noruega el 1935.

Actualment The Concordia Band és una banda simfònica de 50 músics, que està dirigida per Peter J. Haberman i que, en aquest concert, comptarà amb la participació de
Russell Peterson, com a saxofonista solista, els quals interpretaran el Concert nº1 per a saxofon i orquestra composat pel mateix Peterson. La resta de repertori del concert enllaçarà diferents peces musical composades per a banda i d’altres arranjades per aquesta formació musical i que seran bàsicament de compositors nord-americans com Fanfare Canzonique de  Brian Balmages, The Promise of Living d’Aaron Copland,  The Stars and Stripes Forever de John Philip Sousa o fins i tot la coneguda Georgia on My Mind de Hoagie Carmichael que va popularitzar l’artista de jazz Ray Charles i Duende del compositor valencià Luís Serrano Alarcón.

Per a més informació, accediu al web www.auditoripaucasals.cat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada