dimecres, 27 de gener del 2016

El Vendrell celebra el Dia Escolar de la No-violència a l’Auditori de l’EMMPAC

El proper divendres 29 de gener, al voltant de 400 alumnes de cinquè de primària de totes les escoles del Vendrell (Els Secallets, Pla de Mar, Àngels Garriga, Sagrat Cor, Pau Casals, Àngel Guimerà, Teresina Martorell i Marta Mata) celebraran el Dia Escolar de la No-violència. També hi participaran alumnes de lescola Garbí. Lacte tindrà lloc, a partit de les 9:30 h, a lAuditori de lEscola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), que du el nom del compositor que fou reconegut universalment no només per la seva música, sinó també per ser un símbol de la lluita per la pau.
Al llarg de tot el matí, els alumnes presentaran els treballs relacionats amb la pau que hauran preparat a les escoles amb anterioritat. Els treballs sobre la tolerància, el respecte, lamor, la no-violència i el record sempre present de la tasca del Mestre centraran les propostes que es podran  veure i escoltar aquest dia a lAuditori de lEMMPAC. Enguany, la lectura del manifest anirà a càrrec de Pemi Rovirosa del grup Lax’n’Busto. I per acabar l’acte, es farà una cantada conjunta de la peça Mirall de Pau (Música: David Melgar / Lletra: Gibert d’Artze).

Lacte està organitzat per lAjuntament del Vendrell, la Fundació Pau Casals i el Camp d’Aprenentatge Pau Casals, amb lobjectiu de donar a conèixer Pau Casals com a músic, però sobretot com a home compromès i activista per la pau. La UNESCO va proposar que el dia 30 de gener fos el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Enguany, com que aquest dia coincideix en dissabte, l’acte es farà el dia abans. Aquest dia, moltes escoles darreu del món, entre elles les del Vendrell, fan actes especials que ajuden els alumnes a reflexionar-hi.

Per a més informació: Àrea de Comunicació, tel. 977 16 64 71.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada