divendres, 10 d’abril del 2015

Enguany la jornada literaria VISOR es farà a l'Escola Municipal de Música Pau Casals, el dissabte 11 d'abril


VISOR'15-INTERIORS és l'onzena edició d'un projecte literari iniciat l'any 2005 que, des d'aleshores, i de manera ininterrompuda, ha permès acostar al municipi del Vendrell més d'un centenar d'autors i autores representants de diferents gèneres i estils narratius, així com altres agents del món literari, entre els quals s'inclouen editors, periodistes culturals, productors audiovisuals o il·lustradors.


Enguany tindrà lloc divendres 11 d'abril, d'11.30h a 19.30h, a l'Escola Municipal de Música Pau Casals.



11:30h - CONTES D'INTERIOR
Pedro Zarraluki i Fernando Clemot 
La rellevància del conte com a gènere literari és, des de fa ja alguns anys, una realitat inqüestionable. L'aparició d'editorials especialitzades i de nous formats digitals fa que la narrativa breu proliferi amb propostes de molta qualitat i atenent a diferents subgèneres literaris. La literatura íntima ha trobat en la narrativa breu un mitjà de comunicació que molts autors han aprofitat per oferir-nos el millor de les seves creacions. 

12:30 - IDENTITATS FERIDES
Ada Castells i Juan Trejo 
Perquè una història funcioni, necessita un conflicte. El conflicte del personatge contra si mateix és una de les tensions habituals en la denominada literatura interior. El protagonista enfrontat a les seves contrarietats i la pugna per aconseguir l'equilibri que li permeti adaptar-se a l'entorn personal i social de la història narrada. 

13:30 - "LIBRO DE ORACIONES" (literatura i música)
Flavia Company i Jordi Gaspar (baix acústic) 
Literatura i música és un binomi tradicional, una forma d'harmonitzar dues manifestacions artístiques que, al llarg dels segles, han conviscut creant simbiosi entre diferents estils i gèneres.
El Libro de oraciones són dues propostes autònomes, però conjuntes; catorze cançons de Jordi Gaspar i d'altres tants textos de Flàvia Company que combinen literatura i música, "dues disciplines que es donen la mà perquè qui escolta o llegeix, o qui escolta i llegeix, li doni la forma adequada, la seva, la que l'envaeixi o esculli”. 

17:30h - LITERATURA NEGRA: UNA FINESTRA A LA REALITAT
Víctor del Árbol, Jordi Ledesma i Rafael Vallbona 
Des que el 1841 Edgard A. Poe va publicar Els crims del carrer Morgue, la novel·la policíaca ha transitat per camins molt diversos, afectada sobre manera pels avatars d'una societat en permanent estat de transformació i en la qual la corrupció i el delicte han ocupat un lloc gens menyspreable, un guant que la novel·la negra recull des de la seva òptica més sòrdida per ser esmicolat en clau literària. 

18:30 - LITERATURA DE PROXIMITAT
Elena Peralta (Editorial Onix) i David Monteagudo (Editorial Candaya) 
VISOR'15 és també una plataforma per a la divulgació de projectes de creació literària i de producció editorial portats a terme en l'àmbit territorial pròxim a la població del Vendrell. Durant les últimes edicions, hem pogut conèixer de manera directa diferents projectes d'autors, editors i productors audiovisuals de l'àmbit tarragoní o de les comarques del Penedès. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada