dijous, 26 de març del 2015

La cinquena temporada de concerts d’orgue s’inaugura aquest divendres amb l’organista Mar Vaqué

03-24 Mar VaquéwAquest proper divendres 27 de març, a les 9 del vespre, s’inaugurarà la cinquena temporada de concerts a l’orgue del Vendrell, organitzats per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, amb la col·laboració de l’Associació Musical Pau Casals i el Patronat de l’Auditori Pau Casals.
El primer dels dotze concerts d’orgue programats aquest any estarà protagonitzat per l’organista Mar Vaqué, que hapreparat un interessant programa en el qual sobresurt la figura de Bach. És el següent:
Preambulum in E, de Vincent Lübeck (1654-1740), i Canzon in G, de Heinrich Scheidemann (1595-1663), seguit de les obres de Johann Sebastian Bach (1685-1750) Preludi i Fuga en re major BWV 532; Nun komm, der Heiden Heiland BWV 659 iNun komm, der Heiden Heiland BWV 660. El concert acabarà amb la Sonata en do menor op. 65 n. 2 de Felix Mendelssohn (1809-1847).
Mar Vaqué (Tarragona, 1994) començà a estudiar música als sis anys al Conservatori de Tarragona. L’any següent inicià els estudis de piano amb Elisenda Monné, i més endavant amb Natàlia Oterino. L'any 2008 obtingué el primer premi en el VIII Concurs d’Interpretació Musical Vila de Salou.
El 2010 va rebre classes d’orgue del professor Jordi Vergés, i més tard de Jonatan Carbó. Ha participat en classes magistrals de Luca Benedicti i Naji Hakim, i ha rebut classes de Michael Radulescu, Montserrat Torrent, Guido Iotti, François Espinasse, Antonio Duarte, Roberto Fresco i Francesco Cera.
Durant el curs 2012-2013 obtingué el títol de grau professional de piano amb matrícula d'honor, i el novembre de 2013 el Premi d'Honor de grau professional per unanimitat, en l'especialitat de piano.
Durant els seus anys d'estudi ha participat en diferents edicions de la Mostra de Joves Pianistes de les comarques de Tarragona i ha realitzat concerts de piano, d'orgue i de música de cambra al Teatre Auditori de Salou, a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, a la Selva del Camp o la Pobla de Mafumet.
Actualment estudia segon curs de grau superior d'interpretació, en l'especialitat d'orgue, a l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb Oscar Candendo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada