divendres, 2 de gener de 2015

Auditori municipal Pau Casals


AuditoriPauCasalsL'Auditori Pau Casals és situat al barri marítim de Sant Salvador, davant de la Vil·la Casals-Museu Pau Casals. Té una estructura moderna i àgil, pensada per a la funció bàsica que havia de complir, la de sala de concerts.

Va ser inaugurat el dia 6 de juny de 1981, gràcies a l'esforç i la bona voluntat de diferents entitats per salvar les innombrables dificultats del moment. No obstant això, cal esmentar la iniciativa de la Fundació Pau Casals, la col·laboració de  Caixa  Catalunya, la perseverança de l'Associació Musical Pau Casals del Vendrell i la creació del Patronat Municipal Auditori Pau Casals, que van fer possible que es portés a terme el projecte de l'arquitecte Jordi Bonet i Armengol. Ell mateix escrivia: "El conjunt de l'edifici vol recordar la forma de l'envelat i denotarà clarament la funcionalitat de la sala d'audicions. 

L'aspecte, des de l'interior, resultarà com una quilla d'embarcació, amb el costellam vist. Això permetrà tenir unes superfícies reflectores o absorbents, que trencaran el so i corregiran el temps de reverberació als òptims exigits per a les sales de concerts". Cal destacar també la disposició i l'ornament de la il·luminació de la sala, i els vitralls del fons de l'escenari, obra del pintor Vila Grau i fets pel vidrier Granell.

La sala d'audicions té una capacitat per a quatre-centes persones i és un equipament al servei de la música en particular i de la cultura en general. Així, doncs, pot ser utilitzat per assajar i gravar, per fer estades de formació i presentacions d'intèrprets i de gravacions.

La programació musical omple tot l'any, repartida en diferents cicles, als quals s'ha incorporat també el jazz i la dansa. La pedra de toc d'aquesta programació és el Festival Internacional de Música Pau Casals, que es fa des de l'any 1981 i que té cura, sobretot, de les actuacions de prestigiosos violoncel·listes i dels intèrprets i compositors catalans. Aquesta densa activitat musical fa que per l'Auditori hi passin intèrprets d'arreu del món; una àmplia perspectiva que cuida amb el mateix interès la notable activitat musical local i comarcal, i les audicions per a escolars.

Dades de contacte
Tel. 977 68 34 68
Web: www.auditoripaucasals.cat
C/e: auditoripaucasals@elvendrell.net
Facebook: Auditori Pau Casals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada