dimecres, 23 de desembre de 2020

El dia de Nadal, estrena del nou programa d’entrevistes a referents de la cultura catalana en espais emblemàtics del Vendrell.

"Com a casa" és un programa dirigit i presentat per la periodista vendrellenca Gemma Ventura, en què, en motiu del Vendrell com a Capital de la Cultura Catalana, ha entrevistat personatges referents de la cultura catalana en espais emblemàtics i referents culturals del municipi: des dels museus fins a la biblioteca. Tot i que estava previst engegar el programa al mes de març, finalment la pandèmia va obligar a posposar-lo i a canviar una part del format, ja que s’ha hagut d’enregistrar sense públic.

L’espai “Com a casa” són converses en profunditat, íntimes, en què, durant una hora, la periodista manté un diàleg tranquil sobre la vida amb diversos personatges representatius del món cultural i que s’emetran per Televisió El Vendrell. Els espais on s’han gravat les entrevistes no són elegits a l 'atzar, sinó que tenen l'objectiu de fer sentir a l 'espectador, a l'entrevistadora i a l'entrevistat com a casa. És per això que, per tal de projectar una imatge amable i diferent, les converses es podran gaudir en espais com el menjador de la Casa nadiua de Pau Casals, el despatx d'Àngel Guimerà o el jardí del Museu Deu. Segons Ventura, són espais del Vendrell que “conserven l’essència i que voldria que els espectadors se’ls fessin seus”.

Pel que fa a les persones que participaran en aquest cicle són totes elles vinculades al món de la cultura. L’actor Lluís Soler s'acostarà a la Casa Museu d'Àngel Guimerà, al museu Apel·les Fenosa s’hi entrevista la cantautora Marina Rossell, a la Casa nadiua de Pau Casals es conversarà amb el cantant Gerard Quintana, a la Biblioteca pública Terra baixa s’hi podrà escoltar l’escriptor i periodista Rafel Nadal, el Museu Deu rebrà la dibuixant i ninotaire Pilarín Bayés, i, per últim, al Museu Pau Casals acollirà la conversa amb un dels filòsofs més importants de Catalunya, Francesc Torralba.

Precisament, l’entrevista a Torralba serà la primera que s’emetrà: en concret serà el dia de Nadal, aquest proper divendres 25 de desembre, a mode de “regal” per als vendrellencs i vendrellenques. L’espai es podrà veure a les 11h i a les 20h i posteriorment també al web de RTV El Vendrell.

La resta d’entrevistes s’aniran emetent cada divendres, de forma quinzenal.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada