divendres, 31 de juliol del 2020

El Palau Robert recorda Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin en una exposició


 

Des del passat 29 de juliol, la Sala 1 i els Jardins del Palau Robert (Barcelona) acullen l'exposició “El Vendrell, l’època daurada Casals, Fenosa, Guimerà i Nin”, que es podrà visitar fins al 4 d'octubre.
L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va visitar l'exposició el dia de la seva obertura acompanyat de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; el comissari de l'exposició i director de la Fundació Apel·les Fenosa, Josep Miquel Garcia; el director general de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo; la directora de la Casa Museu Àngel Guimerà, Àngels Santacana, i l'historiador Ernest Benito.
La mostra centra l’atenció en les figures de Pau Casals, Apel·les Fenosa, Àngel Guimerà i Andreu Nin, i en els valors que aquests personatges representen de creativitat, internacionalitat i compromís amb la societat del seu temps, la pau i la llibertat.
Cadascun dels espais dedicats a aquests personatges mostra les cases d’aquests prohoms, autoretrats de la seva sensibilitat humana i creativa, i de l’acollida que varen donar a intel·lectuals de l’època. La directora del Museu Pau Casals, Núria Ballester, ha treballat en l’àmbit dedicat al violoncel·lista i director d’orquestra; el comissari Josep Miquel Garcia és el responsable de la presentació que es fa d’Apel·les Fenosa; la directora de la Casa Museu Àngel Guimerà, Àngels Santacana, ha fet la proposta per a l’espai del dramaturg i poeta, i l’historiador Ernest Benito ha tingut cura de la figura d’Andreu Nin, que es presenta al Jardí. El dibuixant, il·lustrador i ninotaire Lluís Juste de Nin, que ha mort recentment, va col·laborar amb Ernest Benito en la part de l’exposició dedicada al periodista, traductor, sindicalista i dirigent del POUM Andreu Nin, amb el qual compartia nom i parentesc. Un plafó en l’àmbit dedicat a Andreu Nin recorda la figura de Lluís de Juste.
L’exposició té com a comissari el director de la Fundació Apel·les Fenosa, Josep Miquel Garcia, i l’organitzen la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, i l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de la designació d’aquesta ciutat com a Capital de la Cultura Catalana durant el 2020.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada