dijous, 2 de novembre del 2017

Concert del Quartet Brossa i del pianista Enric Carreras a l’Auditori Pau Casals

El proper dissabte 4 de novembre, a les 20:30 h, a l’Auditori Pau Casals, el Quartet Brossa i l’Enric Carreras, al piano, interpretaran el concert que porta per títol Sonores Absències.

En aquest concert, el Quartet Brossa contraposa la música per a quartet del premiat compositor Jorge Grundman, afincat a Madrid, a la música de l’emotiu darrer disc del pianista de jazz Enric Carreras, Absències, un compendi de cançons escrites amb molta melancolia després de la mort del seu pare.

Molt sovint, la pèrdua d’un ésser estimat genera un sentiment de tristesa infinita, un dol transcendent difícil d’expressar amb paraules, una ferida emocional difícil de fer cicatritzar. És en situacions com aquestes que la música, útil en mil circumstàncies, esdevé un llenguatge de comunicació i de comprensió perfecte, que ajuda al tràngol emocional de manera molt més encertada que les paraules.

L’obra de Jorge Grundman, Surviving a son’s suicide (Sobrevivint al suïcidi d’un fill), narra el retrobament d’una parella trencada després d’haver perdut al seu fill adolescent. Es tracta d’una història sobre l’amor i la mort que a pesar del seu dramatisme deix espai per l’esperança.

Arrodonirà el concert una selecció de cançons d’Absències d’Enric Carreras, interpretades per ell mateix, al piano, Aleix Puig i Pere Bartolomé, als violins, Imma Lluch, a la viola, i Marçal Ayats, al violoncel.

Enric Carreras és un compositor que ha fet incursions en estils diversos, des del jazz a la música simfònica, passant per la música contemporània i electrònica.

El Brossa Quartet de Corda, que des del 2014 és la formació resident a l’Auditori Pau Casals, segueix mantenint una activitat constant des dels seus inicis, al 2004, participant intensament en la vida cultural i musical del país, oferint creacions i participant en multitud de festivals i cicles de concerts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada