dijous, 19 de gener del 2017

Una icona del swing enceta el cicle Jazz a l’Auditori

El padrí del swing Ray Gelato encetarà el cicle Jazz a l’Auditori aquest dissabte 21 de gener, a les 20:30 h, a l’escenari de l’Auditori Pau Casals.

Ray Gelato, cantant, saxofonista i compositor britànic, el seu Ray Gelato’s Enforcers acompanyat de Gunther Kurmayr, al piano, Ivan Kovacevic, al contrabaix, i Martí Elías, a la bateria.

Ray Gelato, icona del swing, jazz i rhythm and blues des de 1988, amb les seves actuacions a sales i clubs a tot el món, crea fans d’aquesta música en cada concert. Les seves interpretacions d’arranjaments originals sobre composicions de la gran era del swing, com Tu vuó fa l’Americano de R. Carosone, o Just a Gigoló de L. Casuchi, han marcat un abans i un després en la concepció actual d’aquest estil clàssic. Ray Gelato ha estat comparat amb els grans com Cab Calloway i Louis Prima.

De fet, se l'ha anomenat “el padrí del swing”.

El so ampli del seu saxo tenor, unit al seu estil com a cantant, i la seva condició de showman, fan d’aquest músic un dels principals referents de la música swing en el nostres dies.
Ha actuat per a S.M. la Reina d’Anglaterra en un parell d’ocasions, a l’Albert Hall i a les noces de Sir Paul McCartney.

Al juliol de 2013 va actuar al Lincoln Center de Nova York, al capdavant d'una gran orquestra de 18 músics i va captivar un públic de 3.000 persones. Aquell mateix any va signar amb Universal Records i va llançar el seu meravellós àlbum.

La seva música també ha aparegut en pel·lícules de Hollywood com El Secret dels Abbott i en programes de televisió com la sèrie Hung d’HBO.

Per tant, el proper dissabte, a l’escenari de l’Auditori Pau Casals, hi ha una cita ineludible per als amants del jazz i, sobretot, per als fans del swing, ja que podran viure d’a prop aquest artista de rellevància mundial.

Més informació: www.auditoripaucasals.cat / www.temporada.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada