dilluns, 1 d’agost del 2016

L’Orquestra Da Camera Ensemble presenta “L’herència de Pau Casals” al FIMPC



El 36è Festival Internacional de música Pau Casals enceta el mes d’agost amb la formació de cambra Da Camera Ensemble i amb el concert titulat “L’Herència de Pau Casals”. Serà el proper dimarts 2 d’agost, a les 20.30h, a l’Auditori Pau Casals.
 
El clar paper de Pau Casals en la història moderna del violoncel, tant pel que fa a la seva aportació redescobrint repertori, com pel que fa a la interpretació, és indiscutible i les seves interpretacions segueixen essent, encara ara, de referència. Aquest és el punt que ens porta a parlar l’herència de Pau Casals en el sentit que, la seva manera de tocar, va crear una escola que segueix ben viva.
 
Da Camera Ensemble serà l’encarregada de mostrar-nos dues de les composicions que formen part d’aquest herència del Mestre. Erica Wise i Helena Poggio, violoncels; Oleguer Beltran, Elena Rey, Cibrian Sierra i Aitor Hevia, violins i Anna Puig, Josep Puchades i Jonathan Brown, violes,  intepretaran el Sextet de cordes nº2 del compositor alemany J.Brahms en una primera part, i a la segona, el Quintet de cordes amb dos violoncels del compositor austríac F. Shubert. Ambdues, obres cambrístiques, que van ser interpretades molt sovint per Pau Casals, enregistrades en disc i amb les que, com en el cas de les Suites de J.S.Bach, va crear escola i ens va llegar una manera molt personal de fer música.
 
Da Camera Ensemble està formada per membres del Quartet Casals, Quartet Dalia, Quartet Quiroga i joves músics del nostre país que col·laboren habitualment amb les millors orquestres internacionals. Tots ells, joves que tenen en comú el seu gran talent i una rica, brillant i contrastada trajectòria professional. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada