dijous, 28 de juliol del 2016

El quartet de corda Evenos Quartet actua aquest dissabte al Festival Internacional de Música Pau Casals

El guanyador del Concurs Paper de Música de Capellades del 2015, l’Evenos Quartet, serà el protagonista del concert d’aquest proper dissabte 30 de juliol, a les 20:30h, al 36è Festival Internacional de música Pau Casals.
 
Aquest quartet de corda va ser fundat a Renània (Alemanya), al 2012, per Ivan Knezevic i Ioannis Petrakis, violins, Odysseas Lavaris, viola i Mathieu Jocqué al violoncel.

A l’Auditori Pau Casals proposaran gaudir intensament de tres obres que exigeixen el màxim dels intèrprets:  El Quartet Op. 76 “Emperador” de J. Haydn, que rep el nom d’“Emperador” perquè al segon moviment apareix el tema que el mateix Haydn havia escrit aquell any (1797) com a himne de l’imperi austrohongarès, conegut com a “Déu salvi l’Emperador Francesc”. Seguiran a l’obra de Haydn les Tres peces per a quartet de corda de I. Stravinsky i el concert culminarà amb el Quartet núm.2 Op. 13 de F. Mendelsson, una obra d’una maduresa i perfecció tècnica sorprenents i inspirada en els darrers quartets de Beethoven que Mendelssohn va estudiar en profunditat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada