dijous, 31 de març del 2016

El Museu Deu serà present al Festival de Nanociència i Nanotecnologia de Bacelona

El passat mes de gener el Museu Deu, concretament la sala d'exposicions temporals, va rebre la visita del Doctor Jordi Díaz. El senyor Jordi Díaz va visitar el Museu Deu acompanyat de l'artista Francisco Valderrama i del comissari de l'exposició temporal "Origen: el renacer del Fresco", el senyor José Julio Hernández.

Díaz és Doctor en Ciències Químiques (especialitat en materials) per la Universitat de Barcelona i Enginyer Superior de Materials per la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment coordina la Unitat de Tècniques Nanomètriques dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB) i també és responsable del projecte NanoDivulga UB. És editor de la revista BCNano Newsletter dels CCiTUB, orientada a apropar la nanotecnologia a la societat des d'un triple enfocament: el social (Nanodiàleg), l'educatiu (Nanoeduca) i el divulgatiu (Nanodivulga).
El Dr. Díaz es va interessar per l'obra de Francisco Valderrama i la incorporació del grafè (material nanotecnològic) a la seva pintura, en la qual l'artista barreja el grafè amb altres materials com ara la calç i els àrids per tal de fer el "seu fresc contemporani".

La Universitat de Barcelona ha posat en marxa el projecte NanoDivulga, un conjunt d'activitats dirigides a apropar el món 'nano' a la ciutadania, per tal d'extendre el coneixement de les propietats úniques dels nanomaterials. Un projecte per parlar, debatre i ensenyar què significa i com ens afecta la nanotecnologia. Nanodivulga UB porta la nanotenologia fora de la universitat: parla de les aplicacions, riscos i beneficis en llocs no universitaris com ara centres cívics , museus, escoles i altres entitats.

Els propers dies 5 i 6 d'abril tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona el 1r Festival divulgatiu de Nanociència i Nanotecnologia, on es pretén involucrar els assistents en un diàleg constructiu sobre les oportunitats i les repercussions de la nanotecnologia, tenint en compte que la nanociència i la nanotecnologia són actualment els conductors crítics del desenvolupament tecnològic de la nostra societat. La capacitat per observar i controlar la matèria a escala atòmica i molecular (la nanoescala) permet el disseny de nous productes i el desenvolupament de processos de fabricació més eficients i econòmics en un ampli ventall de sectors industrials.

Valderrama participarà en el 1r Festival divulgatiu de Nanociència i Nanotecnologia amb una ponència titulada "Materials nanotecnològics i altres en la pintura al fresc de Francisco Valderrama", ponència en la qual es convidarà els participants a visitar l'exposició del Museu Deu.

Per a més informació:
http://10alamenos9.es/wp-content/uploads/2016/03/palau-macaya.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada