divendres, 21 d’agost del 2015

Del rock al clàssic de l’Orquestra Berg de Praga finalitza el 35è Festival Internacional de Música Pau Casals


El dissabte 22 d’agost, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc el darrer concert del 35è Festival Internacional de Música Pau Casals, que anirà a càrrec de l’Orquestra Berg de Praga, dirigida per Peter Vrábel i amb David Holý com a guitarra solista.

 

El programa del concert té el títol genèric Del rock al clàssic i inclou les peces musicals següents: Rock per a guitarra i cordes, de Milos Orson Stedron; Company, de Philip Glass; Música dolorosa, de Peteris Vasks; Frates, d’Arvo Pärt, i Orawa, de Wojciech Kilar.

L’Orquesta Berg de Praga és qualificada com una orquestra de cambra d’alta qualitat, que treballa sobretot la música contemporània i la música del segle XX. Habitualment, prepara projectes que siguin interessants per al públic i els enllaça, per exemple, amb el teatre, el cinema, el ballet, i els putxinel·lis, i sol fer concerts fora de les sales tradicionals. En el context del seu país es considera que aquest treball és una inversió molt important per al futur de la música i de l’art. L’Orquestra Berg també fa un cicle de concerts per a nens, que són molt populars. Entre els projectes musicals que han portat als escenaris musicals hi ha el Beatles go baroque; Les Set paraules de Crist, de J. Haydn, i El Rei David, d’Artur Honegger. L’Orquestra Berg de Praga ja ha actuat al Vendrell; concretament ho va fer, i amb éxit de públic, al 31è Festival Internacional de Música Pau Casals, l’any 2011.

Peter Vrábel, el seu director, és un eslovac que viu i treballa a la República Txeca. De ben jove va començar la seva carrera concertística ja que, quan encara era estudiant va col·laborar amb orquestres simfòniques i de cambra, així com amb el cor infantil Kuhn. L’any 1955 va fundar l’Orquestra Berg que, gràcies a ell, ha arribat a ser una formació molt reconeguda en la interpretació
de música contemporània i del segle XX. Vrábel és un entusiasta, promotor original de la nova música i col·labora activament amb els millors compositors txecs. Ha enregistrat nombrosos treballs per a la Ràdio Txeca i és el director convidat del Teatre Nacional de Praga.

El prestigi de la interpretació dels músics i de les formacions de la República Txeca posarà punt i final al 35è Festival Internacional de Música Pau Casals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada