divendres, 31 de juliol de 2015

El festival Música a la Vila arrenca amb l’espectacle Nus


Les nits dels dimecres d’agost, la plaça del Tívoli del Vendrell acull el festival de música tradicional Música a la Vila. La 27a edició d’aquest festival començarà el dimecres 5 d’agost, a les 22 h, amb l’actuació de Pep Gimeno Botifarra i Miquel Gil amb el seu espectacle Nus.

 
Miquel Gil i Pep Gimeno Botifarra, dues de les veus més importants del panorama musical valencià, presenten el seu espectacle conjunt Nus, en el qual pugen a l’escenari amb veu, guitarra i petites percussions, mostrant al públic seguidilles, batres, havaneres, jotes i fandangos, passejant pel més representatiu de cada comarca del País Valencià.


Aquest espectacle no és un recital dels que es poden veure habitualment. Amb una proposta atrevida i diversa, sonaran cançons que formen part del repertori i altres que no. Si algú vol preguntar alguna cosa, ells procuraran respondre, i fins i tot intentaran fer cantar el públic assistent. És un espectacle diferent que convida a despullar cançons i sentiments i a fer presents els nusos d’implicació entre els dos cantaors amb la cultura popular valenciana.


 

Què és Música a la Vila?

L’estiu de 1989 es va encetar Música a la Vila a la plaça Vella del Vendrell i, en aquells moments, fou realment una aventura, ja que donar suport a la música tradicional es creia molt necessari, però el futur era incert pel que feia a l’acceptació per part del púbic. La idea d’oferir un cicle de concerts de música tradicional a l’aire lliure en una plaça vendrellenca unia dues voluntats complementàries. La primera era poder escoltar una música que en aquells moments, i encara ara, gaudia de poca difusió mediàtica i que, per tant, era i és força desconeguda per la majoria de ciutadans. L’objectiu és donar a conèixer i crear escola per als músics que fan treball de camp, recuperant cançons que sols s’han conservat gràcies a la tradició oral i que necessiten ser enregistrades i documentades per conservar un patrimoni cultural important per a tots i, sobretot, per al futur. La segona voluntat era oferir una activitat cultural a la fresca, una nit a meitat de setmana, destinada tant als vendrellencs com als estiuejants que visiten el municipi. I el festival ja ha arribat a les vint-i-set edicions amb un programa de destacats intèrprets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada