dimecres, 17 de juny del 2015

La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell celebra el seu desè aniversari

logo 10anys biblioteca Dissenymarcperezolivandefinitiu webAquest mes de juny i els propers mesos d’octubre i novembre, la Biblioteca Pública Terra Baixa celebrarà els deu anys de la seva obertura i posada en funcionament, i ho farà sumant-se a la celebració de l’Any de les Biblioteques, en commemoració del Centenari de les Biblioteques Populars.

El Servei de Biblioteques de la Generalitat celebra el tret de sortida a le primeres Biblioteques Públiques de la Mancomunitat l’any 1915, amb una sèrie d’actes i de projectes sota el lema “Biblioteques per molts anys”, per posar en relleu la trajectòria d’un segle de servei ininterromput de Biblioteca a tot el territori català i, d’altra banda, la voluntat d’encarar un futur amb oportunitats i nous reptes que permetin a les biblioteques avançar en la bona direcció.

La Xarxa de Biblioteques Populars va ser creada per la Mancomunitat de Catalunya dins d'un projecte més ampli que també contemplava la Biblioteca de Catalunya i l'Escola Superior de bibliotecàries. Formava part de tot una sèrie d'Institucions i de serveis públics que tenien com a objectiu convertir Catalunya en una "nació culta, europea, civilitzada".

El Vendrell fa gairebé un segle que gaudeix de biblioteca de manera ininterrompuda. Per tant, pocs equipament culturals al Vendrell tenen aquesta història, ja que també des del punt de vista arquitectònic i patrimonial l’edifici de la Biblioteca Popular és l’equipament públic més antic que es conserva actualment al nostre municipi. Al llarg de tots aquest temps la biblioteca ha estat sota la responsabilitat de diferents administracions (Mancomunitat, Diputacions, Generalitat, etc), i des de la inauguració de la Biblioteca Pública Terra Baixa, en la seva unbicació al c/ Major, és gestionada per l’Ajuntament del Vendrell.

Per a la Biblioteca Pública Terra Baixa, aquests 10 anys han estat de consolidació del procés de municipalització, d’experimentació en altres maneres de treballar, de posada en marxa de nous projecte i d’adaptació als molts canvis que s’estan produint en el món de la informació en general.

Actes programats i previstos

Juny 2015

El dijous 18 de juny , a les 19 h, es farà l’acte inicial de la commemoració dels 10 anys de la Biblioteca Pública Terra Baixa.
Serà un acte que donarà inici a totes les activitats que s’han anat preparant per celebrar i commemorar els 10 anys de l’obertura de la Biblioteca Pública Terra Baixa i del Centenari de les Biblioteques Populars. A la terrassa de l’edifici del c/ Major hi haurà un photocall per felicitar la Biblioteca, es podran bufar espelmes i es gaudirà de l’actuació musical de Godin Brothers (Javi Martínez i Xavi Díaz). Aquest mateix dia es posarà a la venda una bossa per portar llibres commemorativa amb el logo del desè aniversari que ha dissenyat l’arista Marc Pérez Olivan.

El dilluns 22 de juny, tindrà lloc una Marató de contes.
La narració de contes és una activitat estrella i ja tradicional a les Biblioteques i es vol aconseguir que aquest dia la Biblioteca estigui impregnada de narració oral per a totes les edats i tots els públics (infants, adults) i que, per un dia sigui la casa dels contes. Els horaris i la concreció del programa es passarà a partir de la setmana vinent.

Pendent de programar: Teatre He mort el llop!Adaptació de Terra Baixa, feta per Neus Oliveras i dirigida per Joan Fontana, es tracta d’una lectura teatralitzada de l’obra que s’estrenarà a la Biblioteca.

Octubre 2015, a la Biblioteca Pública Terra Baixa.
De l’1 al 31 d’octubre. Exposició “El Domini Màgic de Vinyoli”.
El dijous 8 d’octubre, tindrà lloc la conferència Les biblioteques del Penedès i la Mancomunitat de Catalunya (IEP), a càrrec de Montserrat Comes.
El divendres 23 d’octubre, Gisela Alcón presentarà el seu treball d’investigació sobre els dietaris de la Biblioteca Popular del Vendrell i les seves primeres bibliotecàries.
El dimecres 28 octubre, es farà el Club de Lectura sobre Vinyoli.

Novembre 2015
Dissabte 7 novembre, es farà una visita a la Biblioteca de Biblioteca de Catalunya juntament amb l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada