dimecres, 25 d’octubre del 2017

El concert “Les sardanes de Pau Casals” clou aquest diumenge el Mes Pau Casals

Aquest proper diumenge 29 d’octubre, a les 12 del migdia, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc el concert de cloenda del Mes Pau Casals en commemoració al 44è aniversari de la mort del Mestre. Enguany, sota el títol “Les Sardanes de Pau Casals”, s’interpretaran les composicions de Pau Casals com Festívola, En Pelegrí, Sardana en do major i Sant Martí del Canigó, entre d’altres, instrumentades totes elles per Enric Casals, germà del Mestre.

El concert constarà de dues parts. Una primera part que anirà a càrrec del conegut pianista Jordi Camell, coneixedor i gran interpretador de les obres de Pau Casals, que afegirà al repertori abans esmentat, la Romança sense paraules en fa major i Les variacions del cor (a partir del Cor de Pastors de Pau Casals). Jordi Camell va ser l’encarregat d’interpretar al 32è Festival Internacional de música Pau Casals, i posteriorment enregistrar, la Integral per a piano de Pau Casals.

A la segona part del concert es podran escoltar les mateixes sardanes composades pel Mestre, però aquesta vegada a través de La Cobla de Cambra de Catalunya, dirigida per Jesús Ventura.

La Cobla de Cambra de Catalunya és una formació que es va crear l’any 1995 a partir de la iniciativa espontània d’una vintena de músics procedents de diferents cobles d’arreu de Catalunya per tal d’enregistrar les nombroses sardanes composades, sobretot de les que no es disposa cap gravació.

Aquest concert està inclòs dins de la 3a setmana “Apropa Cultura”, una iniciativa de lleure cultural inclusiu per les entitats socials, en la qual l’Ajuntament del Vendrell ja fa mes d’un any que hi participa.

Un gran concert commemoratiu que alhora clourà tot el seguit d’activitats del Mes Pau Casals, organitzat per l’Associació Musical Pau Casals.

Més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada