divendres, 13 d’octubre del 2017

Col·lecció de documents sobre Benvingut Socias a la Biblioteca Digital Vendrellenca

L’any 2016 la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell va posar en marxa la Biblioteca Digital Vendrellenca (www.bibliotecadigitalvendrellenca.cat), una pàgina web que té com a objectiu principal el de facilitar l’accés a documents de la Col·lecció Local que la pròpia Biblioteca ha anat recollint i conservant al llarg dels anys.

El tret de sortida del projecte es va fer amb dues col·leccions de documents digitalitzats: una, relacionada amb Àngel Guimerà, mentre que l’altre està integrada per tots els programes de la Festa Major del Vendrell.

Tal i com es va plantejar, aquest repositori anirà augmentant a mida que el procés de digitalització es vagi estenent a altres col·leccions de documents. I aquest és el cas de la nova col·lecció que s’acaba d’incorporar, corresponent a la figura de l’organista, pianista i compositor vendrellenc Benvingut Socias (1877-1951). Aquesta incorporació serveix com a complement de l’exposició que fins fa uns dies es va poder veure a la sala La Fusteria del Vendrell, promoguda per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, els Amics de l’Orgue del Vendrell i el Grup Pessebrista del Vendrell.

La figura de Socias és de gran interès i rellevància, i fent accessible al públic aquest recull de documents vinculats amb ell es contribueix a reivindicar-la i potenciar tant el coneixement de la seva persona com el de la seva obra. En total, es tracta de 19 documents entre els quals es poden trobar programes de concerts i partitures, entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada