dilluns, 27 de juny del 2016

El divendres 1 de juliol, concert del Cor Zòngora i el Pennsylvania Girlchoir a l’Auditori de l’EMMPAC

L’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals acollirà el proper 1 de juliol, a les 20h, un concert gratuït del Cor Zòngora, dirigit per Montserrat Meneses, amb el Pennsylvania Girlchoir, dirigit per Vincent Metallo.

Aquesta formació coral nord-americana basa el seu repertori en la tradició clàssica i l’enriqueix amb música de diferents cultures i èpoques. Aprofitant la seva estada al Vendrell, les components del cor visitaran espais tan emblemàtics com el Museu Pau Casals o l’Auditori Pau Casals.

El Pennsylvania Girlchoir (PG) va fundar-se el 2004 i va rebre elogis com ara “una feliç addició al món musical de l'àrea”. L'any 2007, l'actuació estel·lar del PG en l'oratori Elies de Mendelssohn juntament amb el Mendelssohn Club de Filadèlfia va portar el seu director Alan Harler a declarar el Pennsylvania Girlchoir “el millor cor de noies amb què he treballat mai”. El crític musical Michael Caruso va afirmar que el PG “cantava amb un to de delicadesa admirable, homogeneïtat en l'equilibri, harmonia i seguretat en la projecció...”. El diari Philadelphia Inquirer va lloar el debut del cor amb l'Orquestra de Filadèlfia i el cor Philadelphia.

Aquesta temporada marca el 12è aniversari del Pennsylvania Girlchoir. En la seva primera dècada, el PG ha col·laborat amb moltes organitzacions d'art i cultura importants de Filadèlfia.

L'octubre de 2014, el cor de noies va actuar a la cerimònia d'entrega de la Medalla de la Llibertat de Filadèlfia al Centre Nacional de la Constitució, que s'atorgava a la guanyadora del premi Nobel de la pau Malala Yousafzai. El passat octubre van ser les hostes d'un festival de corals de noies, “GETMusic!”, que va portar centenars de noies cantaires molt diferents a unir les forces en un cap de setmana de connexió musical. Com a secció viatjant del Pennsylvania Girlchoir, les Motets han actuat internacionalment a Itàlia, Islàndia, el Nord-Oest del Pacífic, la República Txeca, Alemanya, França, Itàlia, Rússia, Uruguai i Argentina. El juny de 2016, el cor s'ha embarcat en una gira de concerts al voltant de Barcelona.

Vincent Metallo, director musical

Vincent Metallo ha destacat en els darrers anys com a director, cantant i educador musical buscat arreu. Metallo, director del departament coral de l'Institut Princeton, ha estat també president de l'apartat d'Arts Escèniques de l'Escola de Dia Princeton, director artístic de l'American Boychoir i professor de música adjunt al conservatori Westminster Choir College, la Universitat DePauw, l'escola superior d'arts Wellesley College i la Universitat Lehigh. Metallo ha col·laborat en nombroses actuacions de l'Orquestra Filharmònica de Nova York, l'Orquestra de Filadèlfia, l'Orquestra Simfònica de Chicago, l'Orquestra Simfònica de Boston, l'Orquestra Simfònica de San Francisco i el New York Collegium. Metallo ha viatjat per tots els Estats Units i a l'exterior, i ha actuat en més de 700 concerts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada