dimarts, 10 de març del 2015

Obres del pintor Joan Miró passen pel sedàs del jazz de l’Ignasi Terraza Trio en el proper concert del Cicle de Jazz a l’Auditori

imaginantmiro x fernando-prats-6633wImaginant Miró és l’oferta de jazz que presenten els components de l’Ignasi Terraza Trio per al segon dels concerts del Cicle de Jazz a l’Auditori 2015, que es podrà gaudir el proper dissabte, 14 de març, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals. Imaginant Miró es va estrenar l’any passat, amb gran èxit de públic, a la Nacional Gallery of Art de Washington, en el marc de l’exposició monogràfica sobre el pintor que hi havia a la capital nord-americana. 

Imaginant Miró és un espectacle en què el jazz i la pintura van de la mà en una sèrie de peces inspirades en quadres de Miró, escrites per Ignasi Terraza i interpretades pel seu trio, amb el mateix Ignasi Terraza al piano, Horacio Fumero al contrabaix i Xavier Hinojosa a la bateria. És un concert en què, amb la sala en penombra, abans de cada tema musical una veu en off descriu de forma poètica i suggerent una peça de Miró, segons el text de la historiadora de l’art Carlota Polo. L’obra és projectada, i després el trio n’interpreta la seva versió. És una suite de vuit peces molt variades, provinents de diferents estils i èpoques de Miró.

Ignasi Terraza va guanyar l’any 2009 el primer premi del Jacksonville Internacional Jazz Piano Competition als Estats Units i té una àmplia discografia amb més de trenta CD editats tant al nostre país com a França, Suïssa i el Japó. Actualment, és un dels millors pianistes de jazz de reconegut prestigi internacional. Terraza diu: “Com la persona que vaig perdre la vista als nou anys, puc recordar colors i perspectives, i tinc una concepció visual de l’espai. En algunes exposicions de quadres, o en museus, podem trobar audioguies especials per a persones cegues. En aquestes guies, la informació consisteix en una descripció de la imatge per permetre que la persona invident construeixi una imatge interna del quadre. D’aquesta forma, gaudim també de la vista sense tenir accés visual a l’obra descrita. Amb el treball Imaginant Miró proposo fer el mateix exercici que faig quan imagino un quadre, i després us convido a escoltar la composició musical que l’ha inspirat”. En aquest sentit, alumnes del Taller d’Art Apel·les Fenosa del Vendrell van estudiar també l’obra de Miró per fer els treballs que van acompanyar la presentació del Cicle de Jazz a l’Auditori 2015, quan es va fer, el passat febrer, a la Biblioteca Pública Terra Baixa.

El cap de setmana jazzístic al Vendrell començarà el divendres 13 de març, a les 20.30 h a la Biblioteca Pública Terra Baixa, amb la presentació del CD Rutes, de l’excel·lent saxofonista tarragoní Xavier Pié, acompanyat per MACC a la guitarra. La música improvisada per Xavier Pié i MACC segueix evolucionant, sense perdre mai la seva bellesa intrínseca, profunda, hipnòtica, amb corrents electròniques que duen a atmosferes plenes d'una energia suau, de vegades amb pinzellades d'espai.

Per més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada