divendres, 9 de gener del 2015

Museu Deu

cultura_logo_museudeu.gifEl Museu Deu és un dels testimonis més importants del col·leccionisme català del segle XX. El seu fundador, l’antic notari de la vila, el  Sr. Antoni Deu Font (1918-2001), va reunir una nombrosa i heterogènia col·lecció d’obres d’art que va donar al municipi l’any 1987.

El Museu Deu fou inaugurat l’any 1995, i s’ubica en una antiga casa senyorívola que fou completament remodelada en el seu interior per tal d’acollir a les sales d’exposició les col·leccions de pintura, dibuixos i aquarel·les; escultura; vidre de Nancy i vidre bufat català; ceràmica contemporània, rajoles d’arts i oficis i pots de farmàcia; morters gòtics; mobiliari d’època; art religiós format per peces d’orfebreria, talles religioses, catifes, bacines, casulles, reliquiaris, rosaris...; tot un ventall de representacions artístiques que es mostren d’una manera original i atractiva en les tres sales d’exposició permanent. La sala soterrani està destinada a la realització d’exposicions temporals de les obres situades a la reserva del Museu Deu.

L’espai més atractiu del Museu Deu és l’anomenat “Sala de les catifes”, on el públic camina per damunt d’un terra de vidre mentre pot contemplar la col·lecció de catifes orientals i la de bacines situades sota els seus peus. A les parets d’aquest espai es mostra la important col·lecció de talles religioses, en les quals podem apreciar el hieratisme del romànic, la lleugera expressivitat gòtica o la intensitat de les faccions i els sentiments barrocs tot realitzant un extens recorregut per la iconografia cristiana. Cal fer referència també a la col·lecció d’orfebreria religiosa formada per diferents objectes d’ús litúrgic: píxides, navetes, calzes..., elements d’argent d’elegant manufactura entre els quals destaquen les creus processionals.


Serveis
Serveis de visites guiades per a grups
Visites pedagògiques per a escolars
Exposicions temporals
Actuacions musicals
Conferències
Tallers
Instal·lacions adaptades per a persones discapacitades

Tarifes
Residents o nascuts al Vendrell: entrada gratuïta
Entrada general: 4,84 euros
Entrada reduïda: 2,16 euros
Menors de 12 anys: entrada gratuïta
Visites pedagògiques: gratuïtes
Visita guiada: 8,09 euros
Ruta temàtica "Descobreix el Vendrell i visita al Museu Deu": 16,18 euros
Horari
De dimarts a divendres: de 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Dissabtes: d'11 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius: d'11 a 14 h
Dilluns: tancat

Juliol i agost
De dimarts a divendres: de 10 a 14 h i de 18 a 20 h
Dissabtes: d'11 a 14 h i de 18 a 20 h
Diumenges i festius: d'11 a 14 h
Dilluns: tancat

Dades de contacte
Plaça Nova, 6

43700  El Vendrell
Tel. 977 666 308
museudeu@elvendrell.net

www.museudeu.com
Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada