dimarts, 27 de gener del 2015

Dia Escolar de la No-violència i la Pau 2015

Un total de 396 alumnes de cinquè de primària participaran el dia 30 de gener en la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament del Vendrell, la Fundació Pau Casals i el Camp d’Aprenentatge Pau Casals conviden els alumnes de cinquè de primària a celebrar aquesta diada amb la resta d’escoles de la vila. Al mateix temps es pretén que els infants del Vendrell coneguin Pau Casals com a músic, però sobretot com a home compromès i activista per la pau.

L’acte se celebrarà el divendres 30 de gener de 2015 a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals. Com que l’aforament és limitat i el nombre d’alumnes és elevat, es faran dues sessions. Així doncs, cada acte s’iniciarà amb la lectura d’un manifest, que anirà a càrrec de Guillem Solé. Per finalitzar cada sessió, es cantarà la peça Mirall de pau, amb música de David Melgar i lletra de Gibert d’Atze, que va ser enregistrada pel Cor de Veus Blanques de l’Escola Municipal de Música Pau Casals i la cantant Àngels López.

L’objectiu d’aquesta diada és poder descobrir el paper que Pau Casals va tenir vers la pau i el seu compromís personal. Tot i això, es tracta sobretot de plantejar-se què pot fer cadascú per la pau i reflexionar sobre el concepte de pau positiva; acceptar que els conflictes són inevitables, però que es pot triar la manera de resoldre’ls, i respectar les idees dels altres, sovint diferents de les pròpies. En definitiva, es vol compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau.

Aquesta celebració requereix una feina prèvia que es realitza a l’escola, en què cada classe treballa els objectius esmentats. El treball que es fa apropa els alumnes a reflexionar sobre el següent:
el que pasa en el seu entorn.
el que fan perquè el seu entorn sigui millor.
el seu compromís, com a persones i com a grup.
els conflictes del voltant seu.

ORDRE D’ACTUACIÓ DE LA PRIMERA SESSIÓ
1- Escola Garbí – Colom de pau
2- Els Secallets – El poder d’una abraçada
3- Àngels Garriga- Cantem No dubtaria
4- Pla de Mar -    Swing de la pau
5- Àngel Guimerà – Noticiari de pau
  
ORDRE D’ACTUACIÓ DE LA SEGONA SESSIÓ
1- Teresina Martorell – Desigs de felicitat
2- Pau Casals – La festa de la Pau
3- Marta Mata -
4- Sagrat Cor – Per nosaltres la pau és…

L’acte compta amb la col·laboració de l’Auditori de l’Escola Municipal de Musica Pau Casals i de Ràdio i Televisió El Vendrell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada