dilluns, 11 de gener del 2021

La Fundació Apel·les Fenosa projecta el 2021 la restauració del Portal del Pardo i exposicions dedicades a Josep Carner, Montserrat Fargas i la fotografia

Aquest 2021 la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell projecta un ambiciós programa d’actuacions centrades en la restauració del Portal del Pardo i tres exposicions relacionades amb l’artista.
RESTAURACIÓ DEL PORTAL DEL PARDO
La Fundació ha rebut una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per restaurar l’edifici renaixentista entre aquest any 2021 i el 2022. En aquests moments s’està actuant sobre els esgrafiats del segle XVIII que envolten la capella que va bastir el Cònsol de França, que va ser propietari de l’edifici, amb imatges d’àngels i ornaments religiosos. També s’han fet estudis sobre la torre medieval amb la descoberta que el terra de la mateixa es suportava amb una volta d’ aresta que serà restituïda, així com el nivell de la torre amb les espitlleres de defensa a la vista. La previsió és que els visitants puguin accedir a aquesta emblemàtica vista aèria del Vendrell.
En breu estarà enllestida l’edició del llibre LA CASA DE L’ESCULTOR, amb fotografies de Jean Marie del Moral, que documenta amb imatges la vida de la Casa a l’època que Apel·les i Nicole Fenosa hi vivien.
AMBICICIÓS PROGRAMA EXPOSITIU
Per aquest 2021 la Fundació presentarà tres exposicions relacionades amb la vida i les passions de Fenosa.
La primera s’obrirà al públic al mes de març i estarà dedicada a JOSEP CARNER I ELS JOCS FLORALS DE LA LLENGUA CATALANA. PARIS, 1948, dins dels actes de l’ ANY CARNER. El projecte recorda l’amistat entre Fenosa i el Príncep dels Poetes, i els actes dels Jocs Florals de París de 1948, on van ser guardonats Mercè Rodoreda, Armand Obiols i Josep Palau i Fabre, bons amics de l’escultor.
Al maig es presenta una mostra dedicada a MONTSERRAT FARGAS i NÀDIA SOKOLOVA. Fargas va ser companya de Fenosa als anys 30 a Barcelona i reivindica el paper de la dona artista barcelonina en aquella època. Els dos retrats esculpits d’ella que va fer Fenosa es troben al MNAC, que en farà dipòsit a la Fundació vendrellenca per a la seva exhibició permanent.
La tardor estarà dedicada a FENOSA I LA FOTOGRAFIA, i acollirà les obres dels grans fotògrafs que varen vincular-se a Fenosa com Brassaï, Man Ray, Izis, Horst, Català Roca o el propi Jean Marie del Moral. L’homenatge a la fotografia es complementarà amb la presència de la col·lecció Forum de la fotografia, dels col·leccionistes Chantal Grande i David Balsells.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada