dissabte, 28 de març del 2020

#LaCapitalaCasa. L'Auditori Pau Casals



L’Auditori Pau Casals es va inaugurar el 6 de juny de 1981, gràcies a la iniciativa de la Fundació Pau Casals, la col·laboració de la Caixa d’Estalvis de Catalunya, la perseverança de l’Associació Musical Pau Casals del Vendrell i la creació del Patronat Municipal de l’Auditori.

L’edifici és un homenatge al fill il·lustre del Vendrell, Pau Casals; ja que l’arquitecte, el Jordi Bonet i Armengol, es va inspirar en les sensacions que tenia el violoncel·lista des de la seva casa a la platja, la Vil•la Casals. Des de la galeria que dona a la platja de Sant Salvador, el Mestre podia gaudir de les vistes a la platja tot interpretant música. Aquesta és la sensació que té el públic que accedeix a la sala de l’Auditori Pau Casals. Assegut a les butaques de la sala, es pot veure el mar interpretat en els vitralls de l’escenari, de Vila Grau. El sostre de la sala representa la quilla d’una embarcació, amb el costellam vist, i amb els llums de sala embolcallats amb unes xarxes metàl·liques, com si fossin xarxes de pesca.


L’equipament té una acústica meravellosa, ideal per poder gaudir en viu dels concerts en format acústic, però també d’altres propostes en diferents formats musicals. A més a més, pot ser utilitzat per assaigs i gravacions, per fer estades de formació i presentacions d’intèrprets.

Tota la programació es pot trobar al “Temporada”, la guia d’activitats culturals, inclosos els concerts del Festival internacional de música Pau Casals, un dels més importants de territori, que ha portat a músics de renom de tot el món.


Sabíeu que...?

L’escultura que es troba a la plaça del costat de l’Auditori no és Pau Casals, sinó que representa a Apol·lo, déu de la música i la poesia, tocant el violoncel, en homenatge al mestre Pau Casals. Al peu del monument hi ha gravada la frase: “Bach és un miracle”, ja que el vendrellenc era un gran fanàtic del compositor.

L’escultura la va fer Josep M. Subirachs el 1983, el mateix escultor que va fer una de les façanes de la Sagrada Família!

Vista 360º de l’Auditori Pau Casals:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada