dijous, 27 de juny del 2019

El Museu Àngel Guimerà presenta una atractiva programació d’activitats per als dilluns d’estiu

Durant els mesos de juliol i agost el Museu Àngel Guimerà amplia la seva programació els dilluns al vespre amb un seguit d’activitats que estaran dividides en tres àmbits: musical, teatral i poètic musical. Amb el nom d’ “Els dilluns al MÀG” es podrà gaudir de 4 propostes diferents obertes a tots els públics. Aquests espectacles, tots relacionats amb la figura d'Àngel Guimerà, permetran conèixer el dramaturg des de perspectives ben diferents. 

Alguns d’ells s’han dut a terme anteriorment, vinculats a les diferents edicions del Seminari Guimerà, i ara es volen oferir de forma estable com a proposta per als dilluns d’estiu. Un dia de la setmana que s’ha escollit especialment perquè no coincideixi amb el gruix d’oferta i activitats culturals del municipi, que es concentren sobretot entre els divendres i els caps de setmana. L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha convidat tothom a acudir a les sessions d’”Els dilluns al MÀG”, perquè “seran una manera de descobrir aspectes interessants de Guimerà a través d’uns espectacles participatius i interactius”.

“Els Dilluns al MÀG” permetrà, per exemple, gaudir de l’etapa teatral de Guimerà a través de dos clàssics del seu repertori, la "Visita teatralitzada de Maria Rosa”, a càrrec de la companyia Amelie Produccions (Dilluns 22 de juliol i 19 d’agost), i l 'espectacle "Terra Baixa en essència", de l'actor Jordi Mateu (Dilluns 15 de juliol i 26 d’agost). D’una banda, el grup Amelie Produccions s’aproximarà a una de les peces teatrals més celebrades d’Àngel Guimerà, Maria Rosa. La companyia de teatre, a través de l’adaptació del text a càrrec de Pep Vinyes, guiarà la visita per les diferents sales del Museu Àngel Guimerà a través d’aquest drama social i amorós. D’altra banda, Terra Baixa en essència proposa una peça sorgida de cinc monòlegs, combinant el text dramàtic amb l’audiovisual que vol desgranar i aprofundir en el conflictiu triangle amorós que formen els personatges principals de l’obra d’Àngel Guimerà.

La vessant més política i poètica es mostrarà amb el "Recital de poemes d'Àngel Guimerà contra la injustícia" , amb Joan Gibert, Janet Riambau i Jordi Moliné (Dilluns 29 de juliol i 12 d’agost). Els actors han fet una tria de poemes que mostren la visió del dramaturg sobre la Primera Guerra Mundial i posaran de relleu la seva vinculació amb el catalanisme polític i cultural.

I, per últim, es descobriran les peces musicades del poeta amb la visita musical que oferirà David Puertas, que porta per títol "Una visita musical per a una vida teatral " (Dilluns 8 de juliol i 5 d’agost). En aquestes sessions, el músic i divulgador musical David Puertas descobrirà un dels dramaturgs més importants del segle IX a través de diferents peces musicals, que guiaran un itinerari per les diverses sales del museu on es parlarà també de la seva vida i obra. La Santa Espina de Guimerà, musicada per Enric Morera, és una de les moltes peces que es podran escoltar dins del recorregut.

En finalitzar cada espectacle es podrà degustar una copa de vi del Penedès. Cada activitat oferirà una sessió al juliol i una altra a l'agost. El preu dels espectacles serà de 5 euros per persona. Les entrades es podran adquirir anticipadament a la Regidoria de Cultura ( la Rambla, 24), al telèfon 977 66 56 84 o al cor reu electrònic elvendrell.elsmuseus@elvendrell.net; i 30 minuts abans de l’inici de l 'espectacle al mateix museu. Les places són limitades (màxim 30 persones).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada