divendres, 30 de novembre del 2018

Concert familiar d’un quartet de Schubert amb folre i manilles

La programació del Temporada tardor seguirà el diumenge 2 de desembre, a les 12 h, a l'Auditori Pau Casals, amb un espectacle de caràcter familiar, pensat perquè grans i petits gaudeixin de la música en la seva vessant més pedagògica. En aquest concert familiar, David Puertas, acompanyat pel quartet de l'orquestra Camerata XXI, ens explica qui era Schubert, les baralles que va tenir amb el seu pare perquè no volia que el nen fos músic, els concerts que Franz feia a casa dels seus amics, etc.

Justament, a l’època en què Schubert va viure a Viena, aquí a Catalunya es començaven a aixecar torres humanes. Mentre ell componia trios, quartets, cançons i simfonies, es muntaven pilars de quatre i s’intentaven castells de sis pisos.

Es tracta d’ un espectacle creat per l'orquestra reusenca creada en el marc del Teatre Bartrina, seu de la Fundació Camerata XXI, i estrenada el 18 de març d'aquest mateix any. L'espectacle ha estat concebut per fer arribar la música de Franz Schubert a tota la família. Títols com La truita o La mort i la donzella fan apropar aquesta música al públic més familiar. L'objectiu és poder escoltar la música de Schubert de ben a prop, dalt de l'escenari, a través d'un quartet format per dos violins, una viola i un violoncel, que basteixen un espectacular castell musical, amb obres de l’autor vienès. Envoltat de la música de Schubert per a instruments de corda, els arcs del quartet s’uneixen al guió del divulgador musical David Puertas per apropar al públic familiar la música que va escriure Schubert a Viena, la capital musical del món.

Intèrprets:
David Puertas, narrador
Josep M. Ferrando, violí
Xavier Blanc, violí
Albert Carbonell, viola
Jaume Fraga, violoncel
QUARTET DE SCHUBERT AMB FOLRE I MANILLES
Dia:
Diumenge, 2 de desembre
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 12 h
Edat recomanada: a partir de 3 anys
Preu: 6 €
Preu amb descompte: 4 €
Gratuït per als menors de 3 anys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada