dimecres, 24 de febrer del 2016

La Casa Museu Àngel Guimerà rep la visita de la directora del Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre

Des del 19 d’abril de 2015, quan va reobrir la Casa Museu Àngel Guimerà, s’hi exposen objectes del despatx del dramaturg pertanyents al Museu d’Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE).  Això ha estat possible gràcies a la tasca que s’ha fet durant els últims anys per estrènyer llaços amb institucions i entitats que poden aportar documentació i informació sobre Guimerà. Alguns dels fruits han estat l’acord marc signat amb la Biblioteca Nacional de Catalunya per a la digitalització de tot el fons Guimerà o bé un conveni amb l’Institut del Teatre de cessió del despatx original d’Àngel Guimerà.

Precisament, aquest dijous, la Casa Museu ha rebut la visita de la directora i de la conservadora del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques, Anna Valls i Carme Carreño, respectivament, que han pogut veure in situ les peces cedides pel MAE. Aquest, malgrat estar tancat al públic actualment, custodiava aquestes peces als seus magatzems, algunes de les quals s’havien exposat anteriorment al Palau Güell.  Es tracta de l’escriptori, taula i cadira, així com la làmpada del despatx que Guimerà utilitzava al seu domicili del carrer Petritxol de Barcelona, una placa i un diploma commemoratius i reproduccions de fotografies d’escena les nostres col·leccions d’arxiu i museu.

Anna Valls ha destacat la il·lusió i la idoneïtat que les peces puguin ser admirades pel públic que visiti a la Casa Museu del Vendrell i ha avançat que és molt probable que, properament, l’equipament vendrellenc pugui rebre altres peces del MAE sobre Guimerà per a exposicions temporals. Entre altres, custodia diversos teatrins, quadres i fotografies del dramaturg, així com vestuari de diversos muntatges d’obres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada