dijous, 5 de novembre del 2015

L’Auditori Pau Casals acull el concert del Brossa Quartet de Corda protagonitzat per un nou instrument: el “Nautilus”

Aquest proper diumenge 8 de novembre, a les sis de la tarda, continua la programació del Cicle de tardor de l’Auditori Pau Casals del Vendrell amb “Nautilus”, una proposta del Brossa Quartet de Corda, grup resident a l’Auditori Pau Casals.

No és un fet gens habitual veure néixer una nova sonoritat en un món de la música on sovint es diu que tot ja està inventat. I encara és menys habitual veure les primeres passes dalt d’un escenari d’un nou instrument al costat del seu creador. El projecte Nautilus, creat per l’imprevisible i genial Xavi Lloses, neix de la voluntat d’investigar en el so a través de la comunió entre la natura i la tecnologia. Aquest nou instrument inventat i dissenyat per Lloses (compositor, performer i pianista eclèctic) combina el so de l’aigua i de les seves bombolles amb el tractament tecnològic d’aquest so. Tot plegat esdevé una instal·lació sonora màgica, visual, única i original on el Quartet Brossa hi és convidat a especular i sorprendre’s amb aquesta novetat sonora.

Per tal de poder escoltar aquesta interacció entre instruments antics i moderns els mateixos intèrprets, principals i gairebé únics coneixedors de l’instrument, han escrit les primeres partitures dedicades al Nautilus. I són:Nautilusde Xavi Lloses; Els elementsde Quico Pugès; i Idees Monturiold’Aleix Puig.

Aquestes obres de Xavi Lloses, Aleix Puig i Quico Pugès comparteixen el gust per trobar punts de contacte entre la música clàssica i contemporània amb el pop i folk actuals i han escrit obres totes elles relacionades d’alguna manera amb l’aigua, on es destaquen les referències al submarí de Verne, el mateix Nautilus, i el submarí del nostrat Narcís Monturiol, l’Ictineu. A més , en l’obra de Els elements es gaudirà de la presència de joves intèrprets i inventors d’instruments del Vendrell.

Brossa, quartet de corda està format per Aleix Puig i Pere Bartolomé, violins; Imma Lluch, viola i Quico Pugès, violoncel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada