dilluns, 3 d’agost del 2015

El guitarrista Pepe Romero actua amb l’Ensemble de l’Orquestra da Camera al 35è Festival Internacional de Música Pau Casals

El dimarts 4 d’agost, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, tindrà lloc el concert de l’Ensemble de l’Orquestra da Camera amb el guitarrista Pepe Romero, en el marc del 35è Festival Internacional de Música Pau Casals.

Pepe Romero és una de les poques llegendes vivents de la guitarra i de la música clàssica que es manté en progressió creixent. Aquest excel·lent guitarrista és una de les molt reconegudes figures de la música que participarà en aquest Festival. Del seu currículum, cal destacar que ha tocat, tant ell sol com amb la seva família, a la Casa Blanca, al Vaticà per al Papa Joan Pau II, per al príncep Carles de Gal·les, per als reis Joan Carles i Sofia d'Espanya i per a la reina Beatriu d'Holanda.

Amb l’actuació conjunta amb l’Ensemble de l’Orquestra da Camera, Pepe Romero podrà interpretar l’obra Quintet per a guitarra i quartet de corda, núm. 4 Fandango, de Luigi Boccherini. L’obra de Boccherini forma part dels centenars d’obres que va compondre a Madrid, on va treballar més de 40 anys, al servei dels Borbons. En aquest cas, és un arranjament fet pel mateix autor d’un dels seus propis quartets de corda a petició d’un noble català, Francesc de Borja de Riquer i Ros, cinquè Marquès de Benavent, que estava instal·lat a la capital espanyola i que volia lluir en societat les seves habilitats com a guitarrista, que no eren poques: vingut a menys i obligat a l’exili per afrancesat, dedicaria la resta de la seva vida a fer classes de guitarra.

En aquest concert també s’interpretaran les obres Serenata per a trio de cordes, d’Ernö von Dohnanyi, i el Sextet de corda núm 1, de Johannes Brahms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada