dimarts, 26 de març del 2019

Santiago Rusiñol, amb producció del TNC, dissabte al TÀG

Filla d’un lliurepensador alcohòlic i amb una educació sentimental a base d’exaltats fullets sentimentals, la niña gorda és una càndida criatura que acabarà sent exhibida com una atracció de circ per la magnitud de les seves carns, rodejada per un món sòrdid que alimenta contínuament la seva ingenuïtat a fi d’obtenir-ne un rendiment econòmic.
Celebrada com una de les millors novel·les catalanes de la primera meitat del segle xx, Rusiñol s’enfronta cruament a l’idealisme noucentista, que pretenia posar les bases d’un nou Estat sense tenir en compte les misèries amb què malvivia una gran part de la societat catalana.
'La niña gorda', considerada un dels grans monuments de la llengua catalana, és una àcida paròdia de 'La Ben Plantada' d'Eugeni d'Ors. L'adaptador, Jordi Oriol, l'ha creat en format de monòleg.
Autor: Santiago Rusiñol
Adaptació: Jordi Oriol
Direcció: Xavier Albertí
Intèrpret: Jordi Oriol
Producció: Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa
Per reservar o comprar entrades, cal adreçar-se a la regidoria de Cultura (La Rambla, 24), o bé trucant al telèfon 977665684, de 10 a 14h. Es poden comprar també al web www.ticketea.com i al mateix dia de l’espectacle, 1 hora abans.
'LA NIÑA GORDA’
Dia: Dissabte 30 de març
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 20.30 h
Durada aproximada: 1 hora i 50 minuts
Preu: 13 euros
Preu amb descompte: 10 euros


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada