dimarts, 13 d’octubre del 2015

Es presenta el dossier d’activitats educatives adreçades a les escoles del Vendrell i la comarca que inclou més de 60 propostes

El passat  dimecres 30 de setembre, a la Casa Museu Àngel Guimerà, es va presentar a les escoles del Vendrell i la comarca el dossier de les Activitats Educatives per al curs 2015-2016 per tal que aquestes puguin completar el currículum escolar.

L’oferta consta de més d’una seixantena d’activitats, que es proposen des dels diversos museus del Vendrell, la Biblioteca pública Terra Baixa i altres equipaments culturals de la vila, coordinats per la Regidoria de Cultura.

El Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès va ser l’encarregat de convocar a totes les escoles del Vendrell i la comarca perquè poguessin assistir a la presentació del dossier a la Casa Museu Àngel Guimerà, on els presents també van poder gaudir d'una visita guiada a càrrec de Neus Oliveras. 
L’acte va començar amb una presentació a càrrec de la regidora de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, Eva M. Serramià, que va animar a les escoles a sortir de l'aula per gaudir d’aquestes activitats pedagògiques que permeten completar el currículum escolar. L'acte també va comptar amb la presència de la subdirectora dels serveis territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes.

L’oferta d’activitats té com a objectiu final apropar la cultura i els equipaments municipals a les escoles. Cada curs es fa un programari nou d’entre el qual els mestres dels centres escolars del Vendrell escullen les activitats que els van millor per complementar el currículum escolar. També es presenta una proposta d’aprenentatges bàsics recomanables amb la qual es pretén que els nens i nenes visitin, de forma ordenada i no reiterativa, els equipaments culturals del municipi.

Les activitats estan distribuïdes per nivells educatius, des de l'escola bressol fins a Batxillerat i cal dir també que totes les visites dels Museus es poden adaptar a les escoles d’educació especial que hi estiguin interessades. La majoria de propostes educatives també estan obertes a les escoles i instituts de tot Catalunya.

Moltes de les activitats són gratuïtes, tot i que també n'hi ha algunes que són de pagament.

El dossier es pot consultar al web www.elvendrell.cat/museus

Per a més informació:  Regidoria de Cultura, tel. 977 66 56 84.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada