dilluns, 6 de juliol del 2015

El violoncel·lista Ko Iwasaki enceta aquest dissabte el 35è Festival Internacional de Música Pau Casals

07-06 Ko Iwasakiw 
El 35è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC) comença dissabte 11 de juliol, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals del Vendrell. Ho fa amb la presència de Ko Iwasaki, un dels violoncel·listes que van estudiar amb Pau Casals, que estarà acompanyat al piano per Shuku Iwasaki.


Ko Iwasaki va ser guanyador del primer premi del Concurs Nacional de Música del Japó el 1960 i va estudiar violoncel amb Hideo Saito. El 1965 va fer el seu debut a Nova York, al Young Concert Artists Series. Més tard, va rebre classes de Harvey Shapiro i de Pau Casals a Puerto Rico.

Ha guanyat els principals premis en nombrosos concursos de violoncel internacionals, com els de Viena, Munic, Budapest, el premi Cassadó i les competicions Txaikovski. El 1971 va rebre el premi Ministre d’Arts per a Joves Artistes i el premi Record Festival de les Arts per la seva interpretació de la música contemporània japonesa per a violoncel. El 1974 es va traslladar als Estats Units, on ha actuat com a solista i com a intèrpret de música de cambra, així com a Europa, l'antiga Unió Soviètica i el Japó. És també un dels fundadors dels Solistes de Cambra de Tòquio.

El programa que presentarà Ko Iwasaki a l’Auditori és una bona mostra de les obres que, a poc a poc, van anar aconseguint que el violoncel fos on és ara: des de Bach a Gaspar Cassadó, passant pels grans noms del romanticisme i per una mostra de l’escriptura moderna per a violoncel sol del japonès Toshiro Mayuzumi, una fantasia lliure plena d’energia, amb efectes sonors ben diversos i amb una connexió evident amb la música popular inspirada en el bunraku, el teatre de titelles tradicional japonès.

El 35è FIMPC anirà desgranant un total de setze concerts, fins al dia 22 d’agost. El segon d’aquests concerts està programat per al dimecres 15 de juliol amb l’Orquestra Camera Musicae, amb la qual el compositor Allbert Guinovart actuarà al piano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada